Logo AVI BG

Atletiek Voor Iedereen Wilrijk vzw

LABEL ERKENDE SPORTCLUB

Op 5 september 1995 werd A.V.I. - Wilrijk opgericht met voornamelijk oud-leden van de W.A.K. die de overstap maakten ter compensatie van de uitsluitend prestatiegerichte aanpak van de W.A.K.

 

In de naam van onze vereniging, "Atletiek voor Iedereen", kan men de doelstelling terugvinden, nl. op een gezonde en verantwoorde manier atletieksport laten beleven, waarbij competitie niet op de eerste plaats hoeft te komen. Recreatieve atletieksport is ons hoofddoel. Voor de leden die het zelf willen, worden er ruime mogelijkheden voor competitie aangeboden. Iedereen vanaf 7 tot 88 jaar en ouder kan bij ons aansluiten.

 

Oorspronkelijk vertrokken met 17 volwassenen en jeugdleden, allen uit Wilrijk, zijn wij op enkele jaren uitgegroeid tot een ledenaantal van meer dan 100. De voorbije jaren werd extra aandacht besteed aan een uitgebreide begeleiding van onze jeugd, zodat het aantal leden jonger dan 12 jaar blijft aangroeien. Verschillende trainers/begeleiders zetten zich wekelijks in zodat elk kind op zijn niveau begeleid wordt. Tijdens de koude wintermaanden werd eerst een onderkomen gezocht in de turnzaal van basischool "De Ark". Door het grote aantal jeugdleden wordt nu de grote sportzaal van Parkschool Ieperman gehuurd.

 

Een groot aantal leden neemt regelmatig deel aan wedstrijden van de KAVVVFEDES federatie. De wedstrijden vinden wekelijks plaats en dit het hele jaar door. In de zomer op de piste en op straat, in de winter worden de pistewedstrijden vervangen door veldlopen. De sportieve hoogtepunten van de club zijn de jaarlijkse zomerkampioenschappen waar A.V.I. telkens een grote medaille oogst mee naar Wilrijk brengt. De clubleden nemen regelmatig deel aan grotere sportevenementen zoals de "20km van Brussel", de "Antwerp 10 miles", de "Antwerp Marathon", diverse andere grote loopwedstrijden in Belgiƫ en de omliggende landen, maar last but not least ook aan de Wilrijkse "Geitencorrida" waarbij de club meermaals de trofee van de club met grootste aantal deelnemers mocht in ontvangst nemen en waarbij er meermaals A.V.I.-leden reekswinnaar werden.

 

Sinds 2001 organiseert de club een eigen "Geitencross" telkens in januari op het domein Fort VI, achter de atletiekpiste. Vanaf 2010 organiseert de club in de zomer op het Neerland een stratenloop, de Geitenloop, in samenwerking met de Neerlandraad. In juli is er onze jaarlijkse pistemeeting de "memorial Robert Schelfhaut".

 

Met ons logo, de rennende geit, die terug te vinden is op onze sportkledij, clubblad, briefwisseling, enz.... dragen wij de eigenheid van Wilrijk uit. In het clubblad adverteren talrijke Wilrijkse middenstanders waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn en waardoor het lidgeld zeer democratisch kan worden gehouden.

 

Het ledenaantal groeit jaarlijks met momenteel ongeveer 130 leden, min of meer gespreid over alle leeftijdscategorieƫn. Alleen de groep 13 tot 17 jaar is iets minder vertegenwoordigd. De jeugd tussen 6 en 12 is wel sterk aanwezig en de club richt dan ook veel aandacht op een goede begeleiding van deze groep. Het zijn zij die onze toekomst moeten invullen en het is de betrachting van de club om er voor te zorgen dat door goeie sfeer, accomodatie en begeleiding dit optimaal kan verlopen.